Pilates Centrum Amersfoort

Wat is Pilates?

Ground Control Pilates

Wat is Pilates?
De Pilatesmethode is een bewegingsleer die de laatste jaren enorm in opkomst is over de hele wereld. Pilates is in de 20ste eeuw in Amerika ontwikkeld en richt zich specifiek op de bewegingsbehoefte van de westerse mens. De Pilatesmethode wordt ook wel omschreven als een mengvorm tussen yoga en gymnastiek.
De Pilates-methode valt onder de vlag mind-body. Er is niets zweverigs aan: ‘Mind’ beweegt ‘body’. Het gaat om geconcentreerd bewegen vanuit de juiste lichaamshouding. Er zitten heel uidagende oefeningen bij en dat maakt het juist dat velen het zo plezierig vinden.

Waar komt Pilates vandaan?
Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates. Hij besteedde meer dan vijftig jaar aan de verfijning van zijn oefenmethode dat zowel de geest als het spierstelsel gebruikt om te komen tot mentale en fysieke harmonie. Hij was toen zijn tijd ver vooruit.
De Pilates methode dateert als bewegingsleer al vanaf 1920 en was tot tien jaar geleden een goed bewaard geheim van professionele dansers die het gebruikten om te herstellen van blessures en om hun danscapaciteiten te vergroten.
De klassieke Pilates bestaat uit 34 oefeningen en bevat altijd de zes elementen: concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie en vloeiende beweging. En bovendien, in plaats van het zinloos herhalen van bewegingen, prefereerde hij enkele, meer nauwkeurige bewegingen.

Waarom Pilates?
Xandra heeft naast haar opleiding tot fysiotherapeut de Pilates Ground-CONTROL opleiding gevolgd, omdat ze zich ervan bewust is dat iemand pas echt goed kan functioneren, bewegen en genezen als hij of zij daar zelf energie insteekt. Door middel van de Pilates-methode, maar ook andere bewegingstechnieken, is die energie positief in te zetten in oefeningen die het lichaam versterken zonder het zwaar te belasten. “No pain, no gain” is absoluut taboe!

Resultaten?

 
     
Terug naar homepage